Навигация

14Окт


Изтегли изображение: [1] 

Рекорден брой участници се включват в турнира по художествена гимнастика „Царица Маргарита“

03.07.2019 | 13:46

Състезателки от 22 държави ще се представят на турнира по художествена гимнастика "Царица Маргарита" във Варна. 27-то издание на проявата ще се проведе в периода 06.07-07.07 в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. До момента участие са потвърдили състезатели от Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, България, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Палма де мальорка, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипини, Франция, Хърватия. Това е абсолютен рекорд в историята на турнира, който води началото си от 1992 г. Досега най-масово бе участието през 1995 и 2006 г., когато се представиха по 17 държави. Миналата година участваха школите на 14 страни. Създател и организатор на проявата от календара на Българската федерация по художествена гимнастика е Анелия Атанасова.

 

И в настоящото издание на проявата ще се проведат паралелно две състезания. Първото е турнир по ФИГ (Международната федерация по гимнастика). Надпреварата е в две възрастови групи - девойки-старша и жени. 10 гимнастички при жените ще се състезават в шампионат на уредите и многобой.

 

 По-любопитна е надпреварата при девойките, при която на килима ще си дадат среща 30 момичета. Състезанието ще се проведе по интересна схема, която ще бъде приложена на първия световен шампионат за младежи в Москва от 19-ти до 21-ви юли. Ще има шампионат на уредите и индивидуален отборен многобой, а с включването и на 5 девически ансамбъла ще се формира и отборно класиране.

 

Варненският турнир е последна проверка за девойките преди шампионата в Москва и затова състезанието се очертава много силно. На "Царица Маргарита" по традиция ще видим и ансамблови съчетания. При девойките ще се представят Великобритания, Германия, Испания, Норвегия, Грузия и България, а при жените ще изиграят композициите си Турция и Израел.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

11.10.2019 | 12:29

Съобщение

Във връзка с провеждане на поклонение и полагане на венци с военен ритуал пред Паметник-портал на Осми пехотен Приморски полк, по повод честване на 135 години от създаването му, на 12-ти октомври,...
виж всички