Навигация

26Май

Съобщение

Изтегли изображение: [1] 

Продължава косенето на зелените площи във Варна

11.05.2020 | 16:01

Дейности по косене на зелените площи във Варна продължават във всички райони на града, сочи справка от районните кметства. В най-големия район “Приморски” в първите 10 дни на май са окосени 137 дка тревни площи. Дейностите са извършени в 17, 23 и 24 микрорайони, паралелно се обработват и разделителните ивици и тротоарни площи  в отсечките - от светофара на КК „Златни пясъци” до „Ривиера”, от  светофара на КК „Златни пясъци” до „Панорама”, от хотел „Силвър” до „Ривиера”, по бул. „Княз Борис I”. Някои от посочените терени се косят за 3-ти и 4-ти път, посочват от район “Приморски”. В седмицата от 11 – 15 май, ще се коси по бул. „Левски”, бул. „Осми Приморски полк”, бул. „Княз Борис Първи”, кв. „Бриз” и 24 микрорайон.

 

В район “Вл. Варненчик” са окосени приблизително 770 дка тревни площи в четирите микрорайона в квартала. От утре 12-ти май започва втора коситба на зелените площи по всички основни булеварди и улици, както и трета коситба на местата с обществено значение - районният парк, парк бл. 407, НЧ „П. Славейков“ и др.

 

На територията на район „Одесос“ работят две озеленителни фирми. Едната поддържа централната част - пл.“Независимост“, бул.“Княз Борис I“- пешеходна зона, бул.“Сливница“- пешеходна зона, градинките до Археологическия музей, Градската галерия, Кукления театър и Катедралния храм "Успение Богородично” и други, като до момента са площите са окосени по 4 пъти. Втората фирма поддържа градинката до „Света Петка“, край лятно и зимно кино "Тракия", Шишковата градина, жп гарата, междублокови пространства и зелени площи край детските площадки, като до момента са окосени 219,36 дка, като булевардите и градските градини се косят за втори път, съобщават от районното кметство.

 

На територията на район „Младост“ досега са окосени около 1149 дка тревни площи. Първа коситба е извършена на ж.к. „Младост“ II м.р., 15 м.р., 16 м.р. и  ЗПЗ. Втора коситба е извършена на бул. „Република“. В момента се коси бул. „Янош Хуняди“ и ж.к. „Възраждане“ III м.р. От утре 12-ти май ще се коси бул. „Трети март“ и бул. „Христо Смирненски“ (втора коситба), а от 18-ти май - бул. „Цар Освободител“, парк „Младост“ и парк „Елин Пелин“ (втора коситба) и ж.к. „Възраждане“ II м.р. (първа коситба).

 

В район “Аспарухово” всички пътни артерии, детски площадки, междублокови пространства и парка са окосени. От началото на май започна втора коситба, като до момента са обработени 381,5 дка, съобщават от районното кметство.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

22.05.2020 | 13:22

Съобщение

От 26-ти май до 2-ри юни от 08:00 ч. до 18:00 ч. ще се полага хоризонтална маркировка  на ул. “Дойран" и ул. „Илинден“, съобщават от ОП „Общински паркинги и синя зона“. Умоляват се водачите на МПС...
виж всички