Навигация

4Юли

Съобщение

Изтегли изображение: [1] 

Приключи акцията за почистване на деретата

14.03.2019 | 10:23

Приключи акцията за почистване на 51 дерета, канали, водостоци и канавки на територията на община Варна, като през периода от 1.10.2018 г. до 28.02.2019 г. е извършено почистване от битови, растителни отпадъци, наноси и паразитна растителност. На територията на район „Одесос“ са обхванати 2 участъка: канавка на ул. „Стоян Заимов“ и дере от ул. „Девня“ до заустването във Варненско езеро. 

 

В район „Приморски“ 22 участъка са включени в акцията - деретата край Златни пясъци, в СО „Ален мак“ до сп. „Заимов“; дерето, което е успоредно на пътя за с. Каменар; отводнителна канавка край Дървения мост, сп. „Заимов“ и к.к. „Слънчев ден“; Кокарджа дере; Домус дере; Франга дере; Кемер дере; дерето край Телевизионна кула; дере Траката; дере в Приморския парк; отводнителни канавки, прилежащи на детелината на ул. „30-та“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“; отводнителен канал, успореден на бул. „Васил Левски“; Драгу дере; дере Абатко; отводнителен канал, успореден на бул. „Цар Освободител“; отводнителни канавки, разположени от двете страни на пътя за „Аладжа манастир“; отводнителна канавка, прилежаща на детелината и канавка, успоредна на пътя за ВСУ в СО „Ален мак“; дере от ВСУ до плаж Кабакум; Кайнак дере, Фатрико дере – кв. Виница и Шокъров канал.

 

На територията на район „Младост“ са почистени 7 участъка: Елпромското дере; отводнителен канал под ул. „Девня“ и ж.п. мост до кръговото с бул. „Република“, дере в ЗПЗ-север от бул. „Ян. Хуняди“ до Елпромско дере; дере в СО „Сълзица“; дере и отводнителен канал по ул. „Георги Пеячевич“, дере в Пчелина и дере в местността Кочмар.

 

На територията на район „Вл. Варненчик“ са почистени 8 участъка: пътна канавка на бул. „Вл. Варненчик“; Балъм дере - в участъците от бул. „Трети март“ до бул. „Цар Освободител“, от бул. „Цар Освободител“ до бул. „Януш Хуняди; части от дере Налбанка, дере Ментеше.

 

На територията на район „Аспарухово“ са  почистени са 7 участъка: канавка на ул. „Орел“; канавка на южен пътен възел по ул. „Народни будители“; дере на ул. „Горна студена“, дере м-т Карантина; канавка от кв. Аспарухово до кв. Галата и канавка в м-т Прибой; дере Моряшка и канавка на ул. „Янтра“. В кметство Константиново са почистени 2 участъка на отводнителния канал на ул. „Васил Левски“, в кметство Тополи - 1 участък, в Звездица - 2 участъка.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

10.06.2020 | 17:04

Съобщение

Във връзка с въвеждане на втория етап от „синята зона“ от 11.06.2020 г до 15.06.2020 г за времето от 08:00 ч до 18:00 часа ще се извършва рехабилитация на пътната настилка на ул. „Никола Кънев“ -...
виж всички