Навигация

4Авг

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8] 

Посланикът на САЩ бе гост на операта „Улична сцена“ във Варна

12.06.2018 | 15:00

Н. Пр. Ерик Рубин – посланик на САЩ в България, и съпругата му Никол, бяха специални гости на премиерата на операта „Улична сцена“, която бе представена в неделя във Фестивалния и конгресен център. Продукцията бе под диригентството на маестро Грегъри Бухалтер от „Метрополитън опера“, с участието на симфоничния оркестър на Ашдод – Израел. Събитието е част от богатата програма на 19-та Музикална академия и 7-та Оперна академия на българо-американската концертна агенция „Варна Интернешънъл“, подкрепени от Община Варна. В музикалните прояви участват творци от „Метрополитън опера“ и „Ковънт Гардънт“.

 

Поздравление към организаторите и участниците в музикалните академии отправи кметът на Варна Иван Портних. „Чудесно е, че подновяваме традицията от творчески събития в нашия град, организирани от „Варна интернешънъл“. Вярвам, че заедно ще продължим да ги развиваме и надграждаме, като даваме възможност на млади творци и изявени професионалисти да се представят пред варненската публика, която е с високи критерии и добър музикален вкус“, каза кметът. Той използва повода, за да честити рождения ден на Калин Чонев - директор на агенцията, като му благодари за приноса за развитието и задълбочаването на културния обмен между България и САЩ.

 

Приветствие към участниците отправи и Н. Пр. Ерик Рубин, който благодари на Калин Чонев и на съпругата му, като подчерта, че оценява усилията им за „привличането на талантливи музиканти и артисти от целия свят в този красив град“. „Щастлив съм да науча, че сред артистите днес има представители от САЩ, България, Исландия, Индия, Коста Рика, Израел и други държави. Тяхната съвместна работа е доказателство, че изкуството и музиката може да ни обедини, без значение от нашата националност, език или политически възгледи“, допълни Н. Пр. Ерик Рубин. Поздравления към участниците отправи и проф. Красимир Методиев, почетен консул на Израел във Варна.

 

Фестивалните събития продължават - VII-та оперна академия с майсторски класове за оперни изпълнители, пианисти и диригенти ще бъде до 17-ти юни, когато е последното събитие в концертния цикъл. Във Фестивалния и конгресен център предстои представяне на операта „Лястовичката” на Джакомо Пучини – с две представления на 16-ти юни от 11.00 и от 19.00 ч. и на 17-ти юни от 19.00 ч. На 6-ти юни пък приключи XIX лятна музикална академия с майсторски класове за певци, инструменталисти и диригенти, водени от видни международни изпълнители и педагози, специалисти в различни области на музикалното изкуство от САЩ и Европа.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

24.07.2020 | 11:29

Съобщение

По повод 27-ми юли - Ден на Освобождението на Варна, от 09.00 до 10.30 ч. всички граждани, които желаят, могат да поднесат цветя пред Паметника на руските войски в двора на Духовно-просветния...
виж всички