Навигация

29Сеп


Изтегли изображение: [1] 

Посланици с висока оценка за партньорството между Варна и Дордрехт

30.01.2020 | 16:42

Посланикът на Република България в Кралство Нидерландия Румен Александров и Н. Пр. Беа тен Тъшър, посланик на Кралство Нидерландия в Република България, дадоха висока оценка за партньорството между Варна и Дордрехт по време на церемония в Хага по повод 110 години от установяването на дипломатически отношения между двете държави.

 

В своето изказване посланик Александров сподели: „Взехме решение да отбележим специално побратимените отношения между Варна и Дордрехт, които са пример за отлично сътрудничество на местно ниво, и вярвам, че то е високо ценено и от двете страни“. .На тържеството за особени заслуги и изключителен принос за развитието на двустранните отношения и приятелски връзки между България и Нидерландия почетни отличия бяха връчени на Арно Брок, бивш кмет на гр.Дордрехт и настоящ кралски комисар на провинция Фризия, който получи орден „Мадарски конник“; Хея Давидс, експерт по международни отношения в община Дордрехт – почетен знак „ Златна лаврова клонка“, както и Роб Шелбек, Лендерт Кортевег, Андреа ван ден Богард, Маделейн Нотеборн, членове на фондация „Дордрехт-Варна“, които бяха отличени с почетен знак „ Златна лаврова клонка“.

 

На церемонията присъстваха още посланиците на Кралство Люксембург, Република Малта и Кралство Испания в Хага, ръководителят на направление „Европа“ към посолството на Външните работи на Кралство Нидерландия, настоящият кмет на град Дордрехт, г-н Ваутер Колф, членове на фондацията и приятели на Варна и България. И тази година Варна и Дордрехт подготвят съвместни проекти и събития, в които ще бъдат включени граждани на двете общини.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

23.09.2020 | 14:42

Съобщение

Веднага след получаване на сигнала за паднала мазилка в подлеза на бул. „Княз Борис I“  на място е изпратен екип за обезопасяване на участъка. Направен е оглед от експерти, установено е, че е...
виж всички