Навигация

30Май

Съобщение

Изтегли изображение: [1] 

Показват 52 филма в кинофестивала „Златната роза“

27.09.2019 | 15:57

52 филма са включени в програмата на 37-ото издание на Фестивала на българския игрален филм „Златната роза“, който се открива тази вечер – 27-ми септември от 19 ч. във  Фестивалния и конгресен център във Варна. Организатор на събитието е Националният филмов център, с подкрепата на Община Варна.


В програмата са включени 20 нови пълнометражни български филма и копродукции с българско участие и 25 късометражни, някои от тях ще бъдат показани за първи път в България. Участват филми с награди и участия на най-големите кинофоруми – Карлови Вари, Сараево, Локарно, Сан Себастиян, Торонто и др.

 

13 филма участват в пълнометражния конкурс и 17 в късометражния, от тях 8 филма с подкрепа от НФЦ от пълнометражните и 6 от късометражните. Отварянето на фестивала към европейски партньорства продължава. Тази година ще бъдат представени две чуждестранни програми – „Рома Лацио подкрепя киното“ и „Балкански фокус“, всяка с по три филма. „Рома Лацио подкрепя киното“ представя филми, финансирани от Фонда.

 

Филмът на откриването е „Лалета, любов, чест и колело“, копродукция Холандия/Италия/Канада, реж. Мике ван Дийм, с участието на Джанкарло Джанини. На 28-ми септември от 16.00 в зала „Европа“ на ФКЦ ще се състои специална прожекция в памет на Георги Ангелов – кинокритик, фен на киното. Филмът е „Един киноман в началото на века“, режисьор е Петър Одажиев.

Фестивалът продължава до 4-ти октомври. 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

29.05.2020 | 17:59

Съобщение

Във връзка с шествие във Варна, с което се открива мотосезонът, се налага да бъде освободена таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение Богородично“ от превозни средства на 30-ти...
виж всички