Навигация

4Дек


Изтегли изображение: [1] 

Почитат композитора Йосиф Цанков с джаз концерт

02.08.2021 | 15:00

Проектът “Среща с деди Йожи” отдава почит на композитора Йосиф Цанков, на който тази година се честват 110 години от рождението му. Събитието е дело на внука му - тромбонистът Вили Стоянов, който събира едни от най-изявените български джаз музиканти в памет на своя бележит дядо. Концертът е част от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“, част от модула “На границата с класиката”, и ще бъде реализиран от джаз октет в състав Михаил Йосифов- тромпет, Димитър Льолев - саксофон, Велислав Стоянов - тромбон, Милен Кукошаров -пиано, Александър Логозаров - китара, Даниеле Феббо -контрабас, Борислав Петров -барабани, Атанас Попов -перкусии.


"Среща с деди Йожи" ще се проведе на 5-ти август от 21 ч. в клуб “Ментол”, достъпът ще бъде срещу билети с цена от 7 лв., които ще се продават на входа на клуба преди концерта.
Композиторът Йосиф Цанков е познат като “Патриарх на българската музика”, създал творби за богати гласове, музика, с която е предизвиквал и тествал до крайност възможностите на изпълнителите. В наши дни е трудно, почти невъзможно да се намерят изпълнители с такъв вокален диапазон, затова внукът му Вили решава да “изпее” музиката на дядо си с помощта на верния си тромбон. За целта привлича най-изявените български джаз музиканти, а осъвременените аранжименти, дело на Михаил Йосифов, ще направи срещата вълнуваща.


ММФ „Варненско лято“ 2021 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално училище по изкуства „Добри Христов“, Театрално-музикален продуцентски център - Варна, и със съдействието на Градската художествена галерия "Борис Георгиев", Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта – Летен театър и Фестивален и конгресен център – Варна и спонсори.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

01.12.2021 | 16:58

Съобщение

Община Варна оказва пълно съдействие на КПКОНПИ по проверката, която институцията извършва. От страна на общината са предоставени всички изисквани документи, които са обект на проверката. ...
виж всички