Навигация

19Фев


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9] 

Започна ремонтът на ул. „Първи май“ в Аспарухово

24.01.2018 | 13:37

Кметът на Варна Иван Портних даде днес начало на ремонта на ул. „Първи май“ в кв. „Аспарухово“. Проектът предвижда подмяна на подземната инфраструктура, основен ремонт на пътната настилка, нови бордюри и тротоари, пътна сигнализация и изграждане на джобове за спирките на градския транспорт. По северното платно ще бъдат изградени и ленти за надлъжно паркиране. Дължината на ремонтирания участък е 1300 м.

 

„Ремонтът е част от проекта "Интегриран градски транспорт" - втора фаза, по ОП "Региони в растеж", на стойност около 3,8 млн. лв.“, обясни кметът. На събитието присъстваха областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС Тодор Балабанов, зам.-кметът Христо Иванов, кметът на район Аспарухово Калина Белмезова. 

 

"Инфраструктурните проекти, по които работим, са много. В Аспарухово продължават дейностите по ул. "Мара Тасева", предстои ремонт и на бул. "Народни будители" - там проектът е на ниво проектиране. Ремонти има в цяла Варна. Наясно сме, че има трудности за трафика, но моля гражданите за търпение и толерантност, защото това е начинът за създаване на по-добри условия за пътуване", допълни кметът Иван Портних.

 

Затворен за влизане на автомобили e бул. „Народни будители“ от кръстовището с бул. „Мара Тасева“. Движението в посока център и кв. „Галата“ ще бъде с временна организация на движението. По трасето на бул. ”Мара Тасева“ са предвидени временни автобусна спирка в двете посоки, които ще заместват сп. „Народни будители“.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

14.02.2019 | 15:15

Съобщение

Поради повреда на парния котел в ДГ №4 “Теменужка“ на ул. „Шейново“ №18,  детската градина да бъде затворена от 15.02.2019г. за извършване на ремонт, съобщават от дирекция "Образование и младежки...
виж всички