Навигация

30Май

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9] 

Откриха новата учебна година във ВСУ "Черноризец Храбър"

01.10.2019 | 12:00

Новата учебна година във ВСУ "Черноризец Храбър" бе открита днес с тържествена церемония. На тържеството присъстваха областният управител Стоян Пасев, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, директорът на ОД на МВР ст. комисар Даниел Пашов, народни представители, представители на съдебната власт, свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия, представители на академичната общност.


От името на Община Варна приветствие отправи Пейчо Пейчев, зам.-кмет. "Неразривната и топла връзка с потребностите на бизнеса прави кадрите на университета търсени и актуални. Тази синергия се подкрепя от постоянния стремеж за използването на иновативните форми на обучение и на  европейските програми", заяви той. Пейчо Пейчев допълни, че образованието е важен приоритет в работата на Община Варна и доказателство за това е фактът, че за функцията се отделят 35% от бюджета на града. Той припомни, че по предложение на кмета на Община Варна, Общинският съвет прие промени в Наредбата за преференциално пътуване в обществения транспорт, студентите и учениците ще ползват допълнителни облекчения.


 
ВСУ „Черноризец Храбър“ посрещна новата академична година с най-високата си оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерския съвет на Република България - 9,21 (по десетобалната система). Оценка, която отрежда на Варненския свободен университет водещо място сред висши училища в страната и първо място сред частните университети в България.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

29.05.2020 | 17:59

Съобщение

Във връзка с шествие във Варна, с което се открива мотосезонът, се налага да бъде освободена таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение Богородично“ от превозни средства на 30-ти...
виж всички