Навигация

25Май


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14] 

Откриха многофункционална спортна площадка в двора на МГ и ОУ „Захари Стоянов“

14.09.2017 | 14:52

Новата многофункционална закрита спортна площадка в двора на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Захари Стоянов“ бе открита днес от кмета Иван Портних и директорите на двете училища Павлин Петков и Тодорка Колева. Модерното съоръжение е с площ 411 кв.м., височина около 5,5 метра, може да бъде използвано целогодишно, с цел осигуряване на качествен учебeн процес по физическо възпитание и спорт. Новата база е с възможности за тренировки по волейбол, баскетбол, бадминтон на децата от двете училища, които в момента ползват един физкултурен салон.  
„Проектът е част от усилията ни да модернизираме спортните бази в училищата в целия град. В периода на експлоатация и с оглед на цената, ще преценим как съоръжението отговаря на очакванията, които имаме. Ако проектът се окаже успешен, ще го възпроизведем и на други места, където има нужда от обновяване на материалната спортна база“, заяви кметът Иван Портних. Той допълни, че има запитвания и от други общини за параметрите на съоръжението. 
„Работим активно по отношение на нова сграда на Математическата гимназия, която е емблема на гради ни. Напреднали сме в разговорите и с Министерството на образованието, надявам се скоро да имаме положително решение в тази посока. Изграждането на новата сграда на МГ предполага тя да бъде най-съвременна не само като визия и материална база, но и като оборудване и технологии, обезпечена по нов, модерен и съвременен начин с необходимите спортни съоръжения, зони за отдих и алтернативни занятия. Целта е  това да се превърне модел, който в последствие да репродуцираме не само в града, но и в национален мащаб“, каза още кметът. 


На събитието присъстваха и още председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов,  зам.-кметът Христо Иванов и директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова.


С нова спортна база ще посрещнат първия учебен ден и други училища във Варна, в 10 учебни заведения е реализирана пилотната програма за изграждане на нови спортни площадки в училищните дворове.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

25.05.2018 | 11:39

Съобщение

Във връзка с Черешова задушница на 26-ти май /събота/, от общинската фирма „Градски транспорт“ информират, че автобусни линии 40, 18, 118, 118 А и 55 ще се обслужват със следното разписание:...
виж всички