Навигация

5Дек


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5] 

Откриха изложение „Туризъм ЕКСПО – Дестинация Варна“

18.11.2020 | 13:35

Изложение "Туризъм ЕКСПО - Дестинация Варна" бе открито официално днес от кмета на Варна Иван Портних, Франк Кванте - изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

 

Истинско предизвикателство е да говорим днес за новите бизнес модели в туризма - в условията на световна пандемия. Затова поздравявам организаторите за енергията и куража да организират и реализират това събитие, коментира кметът Иван Портних. Той изрази увереност, че благодарение на добрата комуникация и сътрудничество между туристическия бранш, местната и държавна власт, кризата ще бъде преодоляна, а секторът - възстановен.

 

„2020 г. бе тежка за световния туризъм, но днес в изложението ще се включат и собствениците и мениджърите на хотели, които изпращат успешен сезон. Те ще споделят своя опит и ще говорят как са направили това.  Всички говорят за пагубна година, как туризмът е на колене, как един отрасъл ще се заличи, а това категорично не е вярно. Туризмът е бизнес, който повишава имунната система на нас и нашите семейства“, заяви Павлин Косев, организатор на събитието.

 

Сред обсъжданите теми на форума са "Бъдещето на туристическия сектор през погледа на националната и местна власт", "Новите Covid тенденции във въздушния трафик и какво да очакваме в чартърните програми през 2021" и др.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

02.12.2020 | 12:00

Съобщение

Общинските спортни бази няма да работят по време на коледните празници - на 24, 25 и 26 декември, съобщават от ОП "Спорт - Варна".   За повече информация -...
виж всички