Навигация

25Сеп


Изтегли изображение: [1] 

Обучават майсторски класове в лятната академия “Варненско лято”

20.07.2021 | 11:41

Майсторските класове в Лятната академия на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ събират млади артисти, които искат да се развиват. Класовете се водят от проф. Минчо Минчев – цигулка,  Димитър Буров – цигулка и виола, Емил Иванов – оперно пеене. Най-изявените участници ще представят постиженията си в концерти в Градската художествена галерия. 

 

Днес, 20 юли, от 19 ч. е представянето на майсторския клас на Димитър Буров по цигулка и виола. На 21 юли, в същия начален час ще се изявят най-добрите участници в майсторския клас на проф. Минчо Минчев по цигулка, а на 22 юли - класът по оперно пеене на Емил Иванов. Много млади цигулари идват във Варна с надеждата да заслужат честта да свирят на цигулка от фонда на проф. Минчо Минчев, утре ще стане ясно кои млади таланти ще вземат в ръце някой от инструментите на българския виртуоз.

 

ММФ „Варненско лято“ 2021 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално училище по изкуства „Добри Христов“, Театрално-музикален продуцентски център - Варна, и със съдействието на Градската художествена галерия "Борис Георгиев", Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта – Летен театър и Фестивален и конгресен център - Варна, и финансовата подкрепа на спонсори.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

03.09.2021 | 09:29

Съобщение

По повод 136 години от Съединението на България – на 6-ти септември от 9 ч. до 11 ч., всички желаещи граждани и организации, могат да положат венци или цветя на Паметната плоча на княз Александър...
виж всички