Навигация

14Окт


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7] 

Община Варна предостави два автомобила и велосипеди на полицията

17.05.2019 | 18:00

Кметът на Варна Иван Портних връчи днес на зам.-министъра на МВР Красимир Ципов ключовете на два високопроходими автомобила "Дачия Дъстър", както и четири електрически велосипеда за нуждите на районните инспектори от ОД на МВР - Варна, в присъствието на директора на полицията в морската столица старши комисар Даниел Пашов. "Днес официално даваме старт на туристическия сезон в региона, нека си пожелаем едно спокойно лято, а служителите на полицията да имат по-малко работа",заяви кметът. Велополицията ще започне да работи още от другата седмица с новите колелета на територията на Морска гара, ул. „Капитан Георги Герогиев“, Морската градина и КК "Златни пясъци“.

 

По-рано зам.-министър Красимир Ципов и старши комисар Даниел Пашов проведоха работна среща с представители на туристическия бранш, с кметове от Варна, Аврен, Долни чифлик и Бяла по повод предстоящия сезон.  

 

"Взаимодействието с местната власт е основен приоритет в работата на политическото ръководство на МВР. Обсъдихме текущи проблеми и начини на реагиране, за да действаме съвместно за превенция на престъпността“, посочи Красимир Ципов. Съгласно утвърден план от главния секретар на МВР, за летния сезон на територията на курортните комплекси и населените места във Варна, Добрич и Бургас ще бъдат командировани близо 1000 полицаи. Старши комисар Даниел Пашов допълни, че само за регион Варна ще бъдат изпратени допълнително 126 служители на реда, сред които двама германски и румънски полицаи.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

11.10.2019 | 12:29

Съобщение

Във връзка с провеждане на поклонение и полагане на венци с военен ритуал пред Паметник-портал на Осми пехотен Приморски полк, по повод честване на 135 години от създаването му, на 12-ти октомври,...
виж всички