Навигация

1Юни

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2] 

Община Варна и ММФ „Варненско лято“ - с награда "ПроКултура"

13.08.2019 | 15:15

Община Варна, културни събития и организации в морската столица станаха носители на награди „ПроКултура 2019“. Те бяха връчени на официална церемония на Националната конференция „Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуства”. Организатори на събитието са Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт. Отличията се дават за принос за разширяването на достъпа на младите хора към културата в девет категории – „Държавен културен институт”, „Общински културен институт”, „Културна организация”, „Община”, „Детска градина”, „Училище”, „Гражданска организация”, „Медии” и „Фестивали”.

 

Специалната награда за принос за разширяването на достъпа до младите хора до култура беше връчена на Община Варна. Призът прие Десислава Георгиева, началник-отдел „Фестивали и проекти“ в дирекция "Култура" в общината. Награда „ПроКултура” за цялостен принос получи Румяна Петрова за проекта „Музикалните приказки на Госпожа Виола“ в рамките на „Варненско лято за деца“ – популярната съпътстваща програма на големия международен музикален фестивал „Варненско лято“. 

 

В категорията „Медия“  бяха отличени Регионален телевизионен център – Варна и БНР - Радио Варна. В категорията „Фестивал“ отличия получиха Международният кинофестивал „Карантината“ – Варна, премиран и като кинофестивал, и като събитие в областта на дигиталните изкуства и технологии, а също и Европейският младежки музикален фестивал „Силата на песента“, провеждан в СОК Камчия. В категорията „Културна организация“ наградата бе за Фондация „Международен балетен конкурс“- Варна, за XIX национална среща на млади балетни изпълнители „Анастас Петров“. Доцент доктор Момчил Георгиев, генерален секретар на Българската асоциация на работодателите в областта на културата, приветства отличените, пожела им още успехи и подчерта, че целта на наградите е да се стимулира социалното приобщаване, равенството и активното участие на младите хора в културните процеси.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

29.05.2020 | 17:59

Съобщение

Във връзка с шествие във Варна, с което се открива мотосезонът, се налага да бъде освободена таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение Богородично“ от превозни средства на 30-ти...
виж всички