Навигация

14Окт


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5] 

Нинбо отбеляза с концерт 15-годишнина от побратимяването си с Варна

27.06.2019 | 16:26

Варна и Нинбо отбелязаха 15 години от официалното установяване на побратимени отношения между двата града със симфоничен концерт, който се проведе на 24-ти юни  в   Ningbo Grand Theatre в над 7-милионния китайски град. 

 

В юбилейния концерт Варна бе представена от солистите на Държавна опера - Варна Илина Михайлова и Пламен Димитров, които съвместно със Симфоничния оркестър на град Нинбо изпълниха произведения на Щарл Гуно, Жорж Бизе, Джоакино Антонио Росини, Джузепе Верди, Liu Chi, Wu Zuqiang Du Mingxin, Chen Gang и He Zhanhao. Преди концерта солистите поднесоха поздравителен адрес от кмета на Община Варна Иван Портних по повод юбилея. 


От 2004 година Варна и Нинбо развиват отношения на приятелство и взаимно доверие и активно сътрудничество в сферата на икономиката, образованието и културата. През 2014 г. община Варна бе домакин на голям Българо-китайски бизнес форум и участва в престижен международен икономически форум в Нинбо. Същата година бяха подписани споразумения за сътрудничество между ВСУ „Черноризец Храбър” и три университета от Нинбо - Dahongyion University,  Wanli University и Ningbo University, както и между  Търговско-индустриалните камари на двата града. През септември 2018 г. в Градската художествена галерия се проведе съвместен симфоничен концерт на музиканти от Оркестъра на Държавна опера - Варна и музиканти от Симфоничния оркестър на Нинбо, под ръководството на диригентите Цветан Крумов и Чън Хао.

 

Варна и Нинбо работят активно за развиване на ползотворно двустранно икономическо и търговско партньорство и културен обмен.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

11.10.2019 | 12:29

Съобщение

Във връзка с провеждане на поклонение и полагане на венци с военен ритуал пред Паметник-портал на Осми пехотен Приморски полк, по повод честване на 135 години от създаването му, на 12-ти октомври,...
виж всички