Навигация

14Окт


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6] 

Музиканти от Италия, Япония, Румъния и ЮАР идват за ММФ "Варненско лято"

05.07.2019 | 14:08

Петима световноизвестни солисти се събират на сцената на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 6-ти юли, за да изпълнят два квинтета „Пъстървата“ на Франц Шуберт и Клавирен квартет №1 на Йоханес Брамс. Тематичната рамка на концерта е очертана като „Легенди на класиката“. Клавирната партия в "Пъстървата" на Шуберт ще изпълни италианският пианист Бруно Канино. Той ще си партнира с Такаши Шимицу от Япония - цигулка, Владимир Менделсон от Румъния - виола, и Антон Никулеску също от Румъния - виолончело. Още виртуозност в квинтета ще внесе Леон Бош – познатият вече на варненската публика майстор на контрабаса.

 

Петимата гости на фестивала ще дадат своя интерпретация и на Клавирен квартет №1 в сол мажор на Брамс, който наред с големите си симфонични произведения, силно повлияни от Бетовен и романтиците. Началото на концерта е от 19.00 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“.

 

Пълната програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2019, който се организира от Община Варна, в партньорстов с Министерството на културата - тук.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

11.10.2019 | 12:29

Съобщение

Във връзка с провеждане на поклонение и полагане на венци с военен ритуал пред Паметник-портал на Осми пехотен Приморски полк, по повод честване на 135 години от създаването му, на 12-ти октомври,...
виж всички