Навигация

18Авг


Изтегли изображение: [1] 

Музика на Владигеров и Енеску на ММФ „Варненско лято“

17.07.2019 | 13:43

За музикантската общност тази година преминава под знака на 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров. На 19-ти юли в Градската художествена галерия, годишнината ще бъде отбелязана с неговия единствен Струнен квартет. Рядко изпълняваната творба ще представи варненският струнен квартет „Добри Христов“ в състав: Красимир Щерев - цигулка, Евгения Паскова - цигулка, Румяна Петрова - виола, и Ваня Николчева - виолончело.

 

Димитър Буров ще води ансамбъла в Струнния октет на Джордже Енеску. В октета заедно с квартет „Добри Христов“ ще се включат още Тодор Николов - цигулка, Огнян Константинов-виола, и Теодора Атанасова - виолончело. Джордже Енеску е знаменит пианист, цигулар, диригент и композитор, смятан за най-добрия румънски автор, истинска легенда на румънската музика.


 „Този проект е мост между един от нашите най-велики автори – Панчо Владигеров и безспорно най-известния румънски композитор Джордже Енеску – споделя Руми Петрова от квартет „Добри Христов“. Концертите са част Международния музикален фестивал „Варненско лято“, който се реализира с помощта на Община Варна. 

Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери - 2 лв.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

14.08.2019 | 12:47

Съобщение

В изпълнение на чл. 75 от Изборния кодекс и Решение № 600-МИ от 09.08.2019 г. на ЦИК, представители на партия ГЕРБ, Коалиция „БСП За България“, коалиция „Обединени Патриоти“, ДПС, „Воля“, коалиция...
виж всички