Навигация

20Апр


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8] 

МРРБ отпуска още 3 млн. лв. за Аспарухово

17.06.2017 | 17:34

Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще инвестира още 3 млн. лв. във ВиК в Аспарухово, стана ясно днес по време на посещение на министър Николай Нанков във Варна. След извършения оглед на изградените със средства по фонд „Солидарност“ охранителни канали в квартал „Аспарухово“, министърът констатира със задоволство, че проектът е успешно реализиран от общината. Той огледа новата инфрастуктура заедно с кмета Иван Портних.  

 

„Благодаря на всички, които помогнаха да се реализира проектът за двата охранителни канала – на Европейската банка за възстановяване и развитие, на Министерството на регионалното развитие. Варна е първият град в страната, който успя да привлече средства по фонд „Солидарност“, за да реши този сериозен инфраструктурен проблем. По време на ремонтните дейности обектите бяха посещавани от представители на тези институции, които ги оцениха като пример за успешна реализация със средства от фонда“, каза кметът. Той допълни, че Аспарухово е приоритетен район за Община Варна, в който се инвестират сериозни средства. Иван Портних припомни, че със средства от МРРБ върви поетапен ремонт на Аспаруховия мост, какъвто не е извършван повече от 30 г. Извършена бе реконструкция на водопровод, захранващ Аспарухово, Галата, Звездица, изграден бе магистрален водопровод под северно платно на „Мара Тасева“ и източното на бул. „Първи май“. 

 

„Продължаваме работа - над 90% от процедурите по проектите по ОПРР са в ход, включително за инфраструктурата в Аспарухово. Това означава, че от средата на септември, след края на активния туристически сезон, можем да започнем работа за ремонта на „Народни будители“,  „Мара Тасева“, „Първи май“ - с подмяна на подземните комуникации, където има необходимост, с обновяване на междублокови пространства в района, с разширяване на парковата среда, с изграждане на детски и спортни площадки. Така ще създадем устойчива перспектива за развитие“, каза Иван Портних.

 

„Искам да подчертая, че Община Варна е добър партньор, с когото работим”, каза Ласира Манастърли – директор на ЕБВР за България, която осигури част от средствата за ремонта на охранителните канали в Аспарухово. В момента банката и Община Варна водят преговори за финансиране на проекти за рехабилитация на определен брой улици и булеварди , включително  обновяване и модернизация на подземната инфраструктура.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

13.04.2018 | 16:10

Съобщение

Във връзка с шествие във Варна, с което открива мотосезона, се налага да бъде освободена таксиметровата местостоянка пред Катедрален храм „Свето Успение Богородично“ от превозни средства на 14-ти...
виж всички