Навигация

19Фев


Изтегли изображение: [1] 

Модернизират две гимназии с европейски средства

06.02.2018 | 16:04

Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ и Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ ще бъдат обновени и модернизирани с европейски средства в размер на 2,8 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“.

 

Ремонтните дейности в Гимназията по дървообработване включват саниране, подмяна на старата дограма, частично преустройство на първия етаж на сградата чрез изграждане на нови кабинети и работилници, осигуряване на достъпна среда и други. В ПГИ „Д-р Иван Богоров“ ще бъде положена топлоизолация на фасадите, изграждане на асансьор, рампа и платформа за хора в неравностойно положение, подмяна на дограма, боядисване на стени и тавани, поставяне на нови врати и ремонт на дворното пространство.

 

Крайният срок за изпълнение на ремонтите е юни 2019 г. Фирмите са уверили, че ще направят всичко възможно да приключат в по-кратък от предварително зададения срок, обясни на пресконференция днес ръководителят на проекта Христо Недев.

 

Създадена е организация за преместване по време на ремонтните дейности на учениците от ПГИ "Д-р Иван Богоров" и ОУ "Антон Страшимиров", които ползват обща база. Децата от гимназията по икономика ще се обучават в сградата на ОУ "Стоян Михайловски", а тези от ОУ "Антон Страшимиров" - в ОУ "Н. Й. Вапцаров" и СУ "Неофит Бозвели". Учениците от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване не се налага да бъдат премествани по време на ремонта, тъй като той ще се извършва по корпуси. 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

14.02.2019 | 15:15

Съобщение

Поради повреда на парния котел в ДГ №4 “Теменужка“ на ул. „Шейново“ №18,  детската градина да бъде затворена от 15.02.2019г. за извършване на ремонт, съобщават от дирекция "Образование и младежки...
виж всички