Навигация

1Юни

Съобщение

Изтегли изображение: [1] 

Mеждународен форум за социални услуги събира във Варна 200 представители на институции

12.06.2019 | 12:50

Международният форум „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“ събира във Варна над 200 представители на институции. Събитието ще се проведе на 13-ти юни от 13.30 ч. в хотел Интернационал и ще обедини държавни институции и общини, ангажирани със социални дейности и услуги,  доставчици, неправителствени организации, работодатели и университети от цялата страна. 

 

Организатори са Министерството на труда и социалната политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националното сдружение на общините в Република България, Националния алианс за социална отговорност и Община Варна.
Повод за форума е 10-годишното активно и резултатно европейско и национално партньорство в областта на социалните услуги и заетостта.  Програмата  включва връчване на юбилейни национални награди.


Очаква се участие да вземат зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло, председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България  Силвия Георгиева, зам. изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Мая Василева, областният управител на Варненска област Стоян Пасев, кметът на Община Варна  Иван Портних, председателят на НАСО  Георги Георгиев, представители на централни и регионални институции от социалната сфера.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

29.05.2020 | 17:59

Съобщение

Във връзка с шествие във Варна, с което се открива мотосезонът, се налага да бъде освободена таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение Богородично“ от превозни средства на 30-ти...
виж всички