Навигация

3Дек


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Валидираха пощенски марки, посветени на 50-годишния юбилей от откриването на варненското злато

23.11.2022 | 12:45

Две пощенски марки, посветени на 50-годишнината от откриването на най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол, бяха валидирани днес в сградата на Регионалния исторически музей във Варна. Печатът поставиха Коста Базитов - зам.-кмет, Игор Лазаренко - директор на РИМ – Варна, и Милена Генчева, ръководител направление в Регионалното управление „Североизточен регион“ в „Български пощи“ ЕАД.


Пощенските марки включват елементи от откритото съкровище, тиражът е 8 000 броя, с номинална стойност 0,75 лв. и 1,25 лв. Автор на изданието е Невена Колева. След официалната част бе открита временна пощенска станция в музея за закупуване на марките с поставяне на специалния печат. След това марките ще се предлагат в пощенските клонове, а печатът отива  във филателното гише в Централна пощенска станция в София. 

Миналата година с валидиране на марка бе отбелязана 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град, а през 2017 г. -титлата Варна -Европейска младежка столица.

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

30.11.2023 | 15:45

Съобщение

Във връзка с провеждане на 25-то рали за автомобили „Обиколка на Варна“, ще бъде освободена за автомобили таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение Богородично“. Ограничителният...
виж всички