Навигация

4Дек


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ "Варненско лято"

01.09.2021 | 11:39

Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ "Варненско лято" в периода от 7-ми до 11-ти септември. В тях музиканти ще интерпретират творби на вечните Й. С. Бах, Хендел, Пърсел, Телеман и Вивалди.

 

На 7-ми и 9-ти септември, от 19 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“, знаменитият френски виолончелист и композитор, носител на ордена на Почетния легион Доминик де Виленкур ще изпълни виолончеловите сюити на Й.С.Бах.

 

На 8-ми септември от 19 ч. във Фестивалния и конгресен център ще звучат творби от Хенри Пърсел, изпълнени от ансамбъл Concentus Musicus с артистичен директор Стефан Готфрид.

 

На 11-ти септември от 19 ч. в Аулата на Икономически университет Варна, е концертът на Фестивален бароков оркестър с диригент Владимир Кираджиев, солистка Софи Дерво – фагот. В програмата са включени произведения на Александер Тансман - Вариации на тема от Фрескобалди, Антонио Вивалди -  Концерт за фагот ми минор RV 484, Г. Ф. Телеман – увертюра - сюита сол мажор, Г. Фр. Хендел - Музика на водата. Концертът се осъществява в партньорство с Италианския културен институт.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

01.12.2021 | 16:58

Съобщение

Община Варна оказва пълно съдействие на КПКОНПИ по проверката, която институцията извършва. От страна на общината са предоставени всички изисквани документи, които са обект на проверката. ...
виж всички