Навигация

26Май

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4] 

Комисията по безопасност на движението отново заседава за достъпа на автомобили в Приморския парк

05.07.2019 | 14:38

Комисията по безопасност на движението към Община Варна проведе днес второ заседание по повод регулирането на достъпа на автомобили в Приморския парк. На срещата присъстваха представители на собственици на имоти и заведения, на ГС „Варна диша“, велоклуб „Спартак“, представители на Логопедичната детска градина, на Института по метеорология и хидрология – клон Варна, на Зоологическата градина, на Дневния център за хора с увреждания „Ривиера“, на Делфинариума, зам.-кметът Христо Иванов, главният архитект Виктор Бузев, експерти от дирекциите „Правно-нормативно обслужване“, „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“, „Управление на сигурността и контрол по обществения ред“, представители на сектор „КАТ - Пътна полиция“, „Областно пътно управление“, районните кметства. Председател на комисията и водещ на срещата бе зам.-кметът Тодор Иванов. До провеждане на заседанието в общинската администрация официално постъпиха писмено предложение от ГС „Варна диша“, и декларация от ГС „Събрание за защита на демокрацията- обединяващо собственици на недвижими имоти и търговски обекти, наематели, живущи и работещи в местност „Салтанат“ (в прикачения файл).

 

По време на срещата бяха изразени много и различни становища „за“ и „против“ пълното спиране на автомобили в парка и забраната на достъп до заведения и до други частни имоти, отправени бяха и различни предложения за определяне на часови диапазон за достъп с автомобили до различни социални, образователни, спортни центрове, зоопарка, НИМХ-Варна, както и за зареждане на търговските обекти. От страна на живеещите в района бе поискан постоянен достъп с автомобили чрез въвеждане на пропуски. От „Варна диша“ заявиха, че могат да бъдат допуснати пропуски, но само и единствено до определени обществени обекти, след като шофьорите бъдат инструктирани как да се движат в парка.

 

Предстои всички предложения да бъдат разгледани и обобщени, а протокол от заседанието на комисията ще бъде качен в сайта на община Варна www.varna.bg Пълен видеозапис от заседанието може да бъде намерен във фейсбук страницата LiveVarna.

 

На предходно заседание Комисията по безопасност на движението реши да бъде направена  промяна в новия Генерален план за организация на движението на територията на община Варна, с цел поставяне на забранителни знаци на входовете на парка и да бъдат разширени правомощията на Общинска полиция.

Документи
Декларация от собственици на недвижими имоти и търговски обекти Изтегли
Предложение от ГС Варна диша Изтегли

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

22.05.2020 | 13:22

Съобщение

От 26-ти май до 2-ри юни от 08:00 ч. до 18:00 ч. ще се полага хоризонтална маркировка  на ул. “Дойран" и ул. „Илинден“, съобщават от ОП „Общински паркинги и синя зона“. Умоляват се водачите на МПС...
виж всички