Навигация

15Ноем


Изтегли изображение: [1]  [2] 

Кметът Иван Портних проведе среща с посланика на Индия у нас

14.10.2018 | 09:00

Кметът Иван Портних проведе официална среща с извънредния и пълномощен посланик на Индия у нас – Н. Пр. Пууджа Капур. „Изключително съм впечатлена от Варна, от хората, които живеят тук, от атмосферата и най-вече от възможностите, които този град предоставя. Това е мое първо посещение, но със сигурност в бъдеще градът ще бъде задължителна дестинация за всяка правителствена или бизнес делегация, пристигаща в България от Индия", каза г-жа Капур. Тя сподели, че във Варна вече учат голям брой индийски студенти, с част от които се е срещнала при откриването на Четвъртия фестивал на Индия, който се провежда в един от търговските центрове в морската столица.

 

Кметът Иван Портних запозна Н. Пр. Пууджа Капур с големите инфраструктурни проекти, които се реализират в града, както и с амбицията на Варна да привлича компании, които работят в сферите на IT технологиите и аутсорсинга. Той сподели, че в периода 19-ти – 20-ти октомври Варна ще посрещне топ лектори от световни компании, които ще участват във високотехнологичната конференция Innowave Summit 2018. Според организаторите сред гостите ще има и представители на азиатската държава. "За нас ще бъде полезно да обменим опит в сферата на високите технологии, тъй като Индия е един от лидерите в света, където този сектор от икономиката е изключително добре развит“, каза той.

 

По време на срещата бяха обсъдени и възможности за по-активни контакти в областта на туризма и киноиндустрията. Миналата година Варна влезе в сцени от индийски филм, други два филма бяха снимани в различни райони на Северното Черноморие.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

15.11.2018 | 14:46

Съобщение

Във връзка с дейности по подмяна на канализация на ул. „Прилеп“ от 06:00 часа на 17-ти ноември (събота) до 05:00 часа на 19-ти ноември (понеделник), улицата ще бъде затворена за движение на...
виж всички