Навигация

23Апр


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Кметът Иван Портних се срещна с ръководството DP World - световен лидер в развитието на пристанищните дейности

10.04.2019 | 16:56

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с Рашид Абдула - главният изпълнителен директор и управляващ директор на DP World - Великобритания за Европа и Азия. Присъстваха още Саид Султан Бин Сулайм – трети секретар в Посолството на Обединените арабски емирства в България, представители на Министерството на икономиката и зам.-кметът Пейчо Пейчев. 

 

По време на разговорите кметът Иван Портних представи проектите и предизвикателствата, пред които е изправена Варна. Той запозна гостите с динамиката на общинския бюджет и потенциала на морската столица в сферата на образованието. Варна и регионът се нареждат на второ място след София по брутен вътрешен продукт на глава от населението. Разчитаме на потенциала, който има градът, амбицирани сме да превърнем Варна в дестинация за четири сезона, заяви Иван Портних.  Рашид Абдула посочи, че е много впечатлен от стратегията на Варна за развитие на образованието, тъй като компанията им има силен интерес в областта на кадрите и тяхната професионална подготовка. 

 

След срещата в Община Варна делегацията бе на посещение в Пристанище Варна, където бе направена презентация. 

 

DP World  управлява множество свързани бизнеси – от морски и вътрешни терминали, морски услуги, логистика и спомагателни услуги до технологични решения за търговия. Компанията притежава портфолио от 78 опериращи морски и вътрешни терминали, подкрепени от над 50 свързани дейности в 40 страни на 6 континента, със значително присъствие както на бързоразвиващи се, така и на зрели пазари. 

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

20.04.2019 | 13:18

Съобщение

Във връзка с полагане на асфалт на бул. “В. Левски” в участъка от ул. “Подвис” до кръговото кръстовище на бул. “Цар Освободител” на 22-ри април, понеделник, от 8 ч. до 18 ч. ще бъде затворено за...
виж всички