Навигация

14Дек


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Кметът Иван Портних се срещна с командири на кораби от НАТО

12.02.2018 | 14:56

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с командири от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО под командването на комодор Майкъл Ътли от Кралските военноморски сили. Групата е в състав от флагмански кораб HMS DUNCAN (кораб на Кралските ВМС), TCG GAZIANTEP (кораб на турските ВМС) и ROS REGELE FERDINAND (кораб на румънските ВМС). Посещението във Варна е рутинно, част от присъствието на НАТО в Черноморския регион, съобщиха от посолството на Великобритания у нас.

 

В Община Варна военните бяха водени от комодор Майкъл Ътли, а с него бяха кап. I ранг Мариан Йоан , кап. II ранг Елинор Стак , кап. II ранг Бора Гюмюс – командири на кораби, както и съпровождащ офицер от състава на българските ВМС.

 

Кметът на Варна запозна гостите с големите проекти, които се изпълняват в момента в града, внимание бе отделено на доброто сътрудничество на общината с ВВМУ „Никола Вапцаров“ и с командването на Военноморските сили.

 

„Тук сме, за да пазим спокойна обстановка в акваторията на Черно море“, заяви комодор Майкъл Ътли. Той сподели, че е важно хората от региона да знаят, че плаването в региона е безпроблемно, което е от значение за местните икономики.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

26.11.2018 | 11:21

Съобщение

ОП "Комплекс за детско хранене" информира, че поради повреда на автомобил, доставката на храна днес 26-ти ноември, ще се забави с 10 до 15 мин. в следните обекти: Иван Кацарски - ж.к."Възраждане",...
виж всички