Навигация

19Сеп


Изтегли изображение: [1] 

Кметът на Казашко – с позиция за новия парк в селото

10.02.2020 | 17:33

До г-н Ивайло Митковски,

Общински съветник от "Демократична България" - Варна

 

Моите уважения, г-н Митковски!

Моите уважения, но за онова време, когато и Вие, и аз прохождахме в общинската администрация „заедно”. Вие в града, аз на село, но в една Община - Варна. Като общински съветник на управляваща тогава партия обещавахте много и на тези, дето живеят по селата. Днес обаче е време да критикувате!

 

По повод днешното Ви изказване пред медиите и критиките, подлагащи под съмнение  ефективността на крайезерен парк „Казашко”, искам да Ви успокоя! Това е един ефективен  проект с голям ефект (резултат) не само за жителите на с.Казашко (граждани на община Варна), а и за всички гости и посетители на селото. В близките 10 г. Казашко се превърна в интересна и предпочитана туристическа и културна дестинация и културен домакин на международни събития и фестивали. Именно тук се провежда ежегодно и международният фестивал „Творчески воаяж” с участници от над 5 страни. Селото ни никога не притихва в самота! От няколко години тук ежедневно летуват стотици деца на град Варна  в организирани детски лагери и заедно с нашите деца огласят детските площадки с весела глъч и се обогатяват културно и в общуването с деца от друг етнос.

 

Казвате, че развитието изисква амбициозни цели! Съгласна съм! Като кмет на селото си поставих амбициозната цел пустеещото мочурище край брега на езерото да се превърне в красив парк. Какво по-голямо доказателство за развитието на това село от превръщането на една „рисунка” в плана на с. Казашко от 1992 г. с надпис „парк” в реалност!? Работата по отводняване, подготовка на терена и трасиране костваше седем годишни усилия, но си заслужаваше! Очакваме завършване на проекта през тази година с изграждане на комбинирано спортно игрище.

 

Г-н Митковски, не всички можем да се родим в центъра на града. Но живеещите в покрайнините му също са достойни жители на общината, не мислите ли!? Именно поради това, че с малкото изборни гласове не сме фактор, разбираме искреността и грижата на ръководството на общината.

 

Моите извинения, г-н Митковски, но този път уваженията са за тези, които повярваха в необходимостта и ефективността този парк да се случи! Добре сте дошъл на откриването, за да се убедите, че Община Варна и нейната бюджетна политика са на прав път!

 

Гергана Петкова  - Кмет на с. Казашко

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

04.09.2020 | 14:31

Съобщение

По повод 135 години от Съединението на България – на 6-ти септември от 9 ч. до 11 ч., всички желаещи граждани, могат да положат венци или цветя на Паметната плоча на княз Александър Батенберг, на...
виж всички