Навигация

16Апр


Изтегли изображение: [1]  [2] 

Кметът на Варна се срещна с посланика на Индонезия у нас

28.08.2019 | 16:02

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н. Пр. г-жа Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия в България, Македония и Албания, която бе придружена от почетния консул на Индонезия в морската столица Красимир Симов.

 

По време на разговорите кметът припомни, че Варна е побратимен град със Сурабая, което е отлична основа за по-активно развитие на двустранните контакти. Той представи най-важните проекти в морската столица, като подчерта, че образованието и културата са важни приоритети за местната власт. Иван Портних приветства активното участие на Индонезия в събития от културния календар на града, включително в Международния филмов фестивал "Любовта е лудост", който се провежда в момента.

 

Н. Пр. Сри Астари Расджид от своя страна сподели, че се радва да бъде отново във Варна и е доволна от контактите с местната академична общност. "Нашето правителство задълбочава отношенията с Министерството на образованието в България, затова съм щастлива, че обсъждаме варианти за обмен на лектори и студенти и от варненски университети", заяви тя. Посланик Расджид допълни, че след 2 седмици предстои провеждане на бизнесфорум в София, по време на който се подготвя подписване на меморандум за сътрудничество между българската и индонезийската търговски камари. "По време на този форум със сигурност ще спомена добрите отношенията с град Варна и възможностите за развитието им", допълни тя.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

09.04.2021 | 14:00

Съобщение

В понеделник, 12-ти април, ще бъде демонтирана скулптурата "Вертикално-хоризонтално" на Паоло Вивиан, разположена до Морското казино, съобщават от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община...
виж всички