Навигация

18Юни


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4] 

Кметът Иван Портних запозна президента Румен Радев с приоритетите на Варна

15.06.2017 | 14:59

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с президента на Република България Румен Радев. На официалната среща присъства част от екипа на държавния глава - Иво Христов - началник на кабинета на президента, Гълъб Донев – секретар по социални политики и здравеопазване, Цвети Тимева – секретар по Регионално развитие, Юлияна Димитрова – секретар по икономика и инвестиции, Николай Копринков – съветник вътрешна политика и гражданско общество, Илия Милушев, съветник по сигурност и отбрана, Ирина Гъркова - съветник по култура, духовно развитие и национална идентичност. 


В срещата се включиха Христо Иванов, Пламена Маринова, Тодор Иванов и Коста Базитов - зам.-кметове на Община Варна. По време на визитата кметът Иван Портних запозна държавния глава с важните за града проекти – дейностите по създаването на двете икономически зони, социализацията на пристанището, превръщането на региона в образователен център – „Варна – град на знанието“ и в дестинация за четири сезона. По време на срещата бяха обсъдени още младежките политики, събитийния календар, инициативите по повод титлата „Европейска младежка столица“. Държавният глава сподели, че Варна е град и регион със стратегическо значение. "И това е не само в областта на икономиката,  транспорта,  туризма, морската индустрия, IT технологиите, културата, но и има размах на стратегическата перспектива. Това се дължи на факта, че успявате да привлечете и да развивате човешкия потенциал – младите хора, те са тази движеща сила", каза той.

 

По-късно по предложение на кмета Иван Портних, делегацията посети и пристанище Варна. Там гостите бяха посрещнати от председателя на Съвета на директорите на пристанището Димитър Атанасов, директора на направление "Експлоатация" Иван Янакиев и директора на направление "Техническа дейност" Николай Христов. Пред държавния глава бяха представени възможностите за обработка на товари в терминалите на пристанището, проектите за бъдещето им инфраструктурно и техническо развитие, както и района около Морска гара. Президентът Румен Радев подчерта важността на „Пристанище Варна“ ЕАД за развитие на икономиката на региона и на страната, заявявайки подкрепа за проектите за развитието му.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

25.05.2018 | 11:39

Съобщение

Във връзка с Черешова задушница на 26-ти май /събота/, от общинската фирма „Градски транспорт“ информират, че автобусни линии 40, 18, 118, 118 А и 55 ще се обслужват със следното разписание:...
виж всички