Навигация

27Окт


Изтегли изображение: [1]  [2] 

Кметът Иван Портних връчи наградите на Асоциация „Да съхраним жената“

15.10.2020 | 10:46

Кметът на Варна Иван Портних връчи част от наградите на Асоциация „Да съхраним жената“ и на Асоциация „Образование, иновации и развитие“ -  инициатори и домакини на публичното номиниране, класиране и награждаване на достойни хора, с ярък принос за Варна. Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Община Варна.

 

„Поздравления за организаторите на събитието и за отличените – за упоритостта и креативността, с които продължават да работят и да се справят с новите предизвикателства, пред които сме изправени всички. Убеден съм, че достойните варненки и успешни мениджъри в нашия град са много повече и всеки един от тях заслужава уважение и подкрепа. Вярвам в тези хора, защото със своята инициативност, амбиция и труд, са част от енергията, която движи Варна напред!“, заяви кметът Иван Портних.

 

Тази година призът „Достойна варненка“ бе за д-р инж. Меглена Плугчиева и за проф. д-р Жанета Георгиева. Отличени в конкурса „Жена предприемач и мениджър 2020“ са Вяра Николова, категория „Жена предприемач“ в сферата на частното образование и обучение, собственик и управител на езикова школа „Материка“; Мила Маврова, категория „Жена мениджър“ в сферата на изкуството и културата, управител на фондация „Звезди в изкуството“; Светлана Йосифова – категория „Арт-предприемач“ в творческата работа с деца, управител и собственик на сдружение за творческа дейност и интеграция „Арт-Визия. Награди в конкурса „Млад предприемач и мениджър 2020“ получиха Стилиян Кърджилов, Александър и Катерина Зарчеви и Майя Атанасова.  Връчени бяха и сертификати на младежи и девойки, успешно преминали обучение по проект „Варненска Академия за Младежко Предприемачество“.

 

Номинациите за наградите се излъчват от обществен съвет, състоящ се от частни фирми, неправителствени организации и физически лица, обясни Йорданка Ненчева, председател на Асоциация „Да съхраним жената“. Тя подчерта, че конкурсите имат за цел да популяризират примера на изявени предприемачи и мениджъри от всички браншове на икономиката, науката, образованието, културата, социалната сфера и спорта през 21 век.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

14.10.2020 | 12:24

Съобщение

Част от пода във фоайето на старата сграда на ДГ "Детски свят" в район "Владислав Варненчик" е хлътнал с около 5 см, което е довело до отваряне на фуга между стената и пода, съобщиха от...
виж всички