Навигация

24Сеп


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15] 

Кметът Иван Портних присъства на откриването на академичната година в два университета

14.09.2020 | 12:05

Кметът на Варна Иван Портних присъства на откриването академичната 2020/2021 година в Техническия университет във Варна. Тази година над 800 първокурсници от 29 специалности прекрачват за първи път прага на учебното заведение. „Вече 58 години Техническият университет крачи уверено по пътя на своето развитие и печели уважението на държавата и на бизнеса“, заяви по време на откриването ректорът на университета проф. Венцислав Вълчев. Гости на събитието бяха още областният управител Стоян Пасев, председателят на Общински съвет Тодор Балабанов, варненски депутати и представители на бизнеса. 


Тържествено бе открита и академичната година в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна. „Горди сме, че всяка година през нашите врати влизат най-добрите, тези, които са успели да се преборят в условията на непрекъснато нарастваща конкуренция. В следващите години ще имате възможност да натрупате знания и да докажете своя потенциал, заяви ректорът проф. д-р Валентин Игнатов, който приветства студентите, които за 59-и пореден път прекрачиха прага на университета. На откриването присъстваха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, началникът на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров, районни кметове, директори на болници, представители на съсловни организации и студенти. 1500 първокурсници, сред които 300 чуждестранни студенти, ще започнат обучението си в МУ. Най-добрите от тях днес символично бяха облечени в бели престилки и положиха своята първа клетва за „посвещение в медицината".


Новата академична година днес бе открита и в Икономическия университет във Варна. На тържествената церемония бяха връчени отличията „Студент на годината“ и „Докторант на годината“.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

23.09.2020 | 14:42

Съобщение

Веднага след получаване на сигнала за паднала мазилка в подлеза на бул. „Княз Борис I“  на място е изпратен екип за обезопасяване на участъка. Направен е оглед от експерти, установено е, че е...
виж всички