Навигация

20Ноем

През 2018 г. Варна ще разполага с рекордните от 393,7 млн. лв., при запазени местни данъци. През 2018 г. Варна ще разполага с рекордните от 393,7 млн. лв., при запазени местни данъци.
Изтегли изображение: [1]  [2] 

Кметът Иван Портних: Бюджет 2018 гарантира развитие на Варна

31.01.2018 | 13:44

„Благодаря за подкрепата за развитието на Варна! Защото всеки глас „за“ бюджет 2018 означава подкрепа за проектите, с които искаме да продължим развитието на града“ . Това заяви  кметът на Община Варна Иван Портних на сесия на Общинския съвет. Бюджетът на морската столица бе приет с 32 гласа „за“.

 

През 2018 г. Варна ще разполага с рекордните от 393,7 млн. лв., при запазени местни данъци. „Това е балансиран и амбициозен бюджет, който многократно превишава тези от предходните години. За сравнение – само инфраструктурните проекти, които реализираме тази година, са на стойност около 162 млн. лв. – почти колкото е бил бюджетът на Варна за 2012 г.  Последователни сме в приоритетите, които си поставяме – туризъм, здравеопазване, социални дейности, култура, околна среда. Във функция „Образование“ тази година бюджетът е увеличен с близо 15 млн лв, ремонтират се 7 училища, 3 детски градини и 2 професионални гимназии“, каза кметът.  Той припомни, че в града се извършва мащабна инфраструктурна програма за ремонти, интегриране и облекчаване на трафика във всички райони на града.  В ход е и най-големият проект на Варна - бул. „Левски“ ,  който по своята мащабност се равнява с изграждането на Аспаруховия мост. Предвидени са средства за разширение и поддържане на зелената система, за изграждане на нов парк във „Възраждане“, за разширение и обновление на Аспаруховия парк.

 

„Има хора, които говорят, има и хора, които работят. Вярвам, че нашите съграждани правят разлика и виждат реално резултатите от нашата работа. Очакват ни много задачи, но аз съм сигурен, че ударното темпо за обновяване на Варна, което наложихме, не само ще се запази, но и ще се ускори“, каза кметът Иван Портних.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

19.11.2018 | 11:34

Съобщение

Кампанията за доброволно кръводаряване продължава до 22-ри ноември. Всеки, който желае да се включи, може да дари кръв в Районния център по трансфузионна хематология-Варна, бул."Цар Освободител"...
виж всички