Навигация

28Фев


Изтегли изображение: [1] 

Изградиха 11 нови повдигнати пешеходни пътеки и неравности край училища и детски градини

09.09.2019 | 16:33

Изградени са 11 нови повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени напречни неравности във Варна, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

 

По-голямата част от съоръженията са пред училища, детски ясли и градини и са били предвидени в бюджета за тази година. Те са разположени на ул. „Блян“ пред входа на ОДЗ „Крилатко“; на ул. „Блян“ пред входа на ОДЗ „Звънче“; пред централния вход на СОУ „П. К. Яворов“, район Владислав Варненчик; на кръстовището на ул. „Дрин“ с  ул. „Генерал Радко Димитриев“, която се използва от учениците в ОУ „Петко Р. Славейков“ и III ПМГ „Акад. Методий Попов“; пред пешеходната пътека на ул. „Братя Миладинови“, на кръстовището с ул. „Оборище", използвана от учениците в ОУ „Васил Априлов“; пред пешеходната пътека на ул. „Васил Друмев“, на кръстовището с ул. „Найден Геров“, използвана за пресичане от учениците от професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“; в участъка на автобусна спирка "Черноморец", в двете посоки по линия на автобус  31А по бул." Св. Св. Константин и Елена" и ул."42-ра"; в кв. Галата на ул. „Галатея“; на ул. "Петко Стайнов" пред СУПЦ "Д-р Железкова"; в с. Тополи на ул. "Акация", преди първа пресечка; на кръстовището на бул. „Приморски“ с ул. „Македония“.

 

Всички новоизградени съоръжения са напълно съобразени с техническите изисквания за безопасност на движението, описани в Наредбата за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

21.02.2020 | 10:42

Съобщение

Във връзка със строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. "Васил Левски“ с ул. "Девня" се налага затваряне на част от платното за движение на ул. “Девня“ – от бул. „Република“ към...
виж всички