Навигация

10Юни


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6] 

Икономическият университет чества 102 години от основаването си

17.05.2022 | 12:10

С тържествено събрание и награждаване на студенти и докторанти започна тържеството по повод 102 години от създаването на Икономическия университет във Варна. На празника на най-старото висше икономическо училище в страната присъстваха академичното ръководство, бивши ректори на университета, преподаватели и много студенти. Приветствие към тях отправи кметът Иван Портних, който бе гост на събитието.


„Това е годишнина, която звучи респектиращо – и заради богатата си история, и заради елитния преподавателски състав, и заради хилядите възпитаници, които са се реализирали успешно през годините на всички нива в икономическото управление и на Варна, и на България, и на света. Скъпи студенти, Вие имате честта да бъдете част от славната история на най-старото висше икономическо училище в България. Това е един от символите на морската столица, с който се гордеем. Затова - защитавайте и развивайте авторитета на университета, работете, бъдете конкурентоспособни! Нека трудностите, пред които сме изправени днес - тежката икономическа и социална криза, инфлацията и безработицата, Ви мотивират да бъдете още по-упорити, знаещи и можещи, за да вървим напред“, обърна се към аудиторията кметът Иван Портних.


 
Днес Икономическият университет е хъб за развитие на предприемаческата екосистема в региона. В центъра на всичко това са хората, затова ние се стремим да насърчаваме предприемаческият дух на нашите студенти. По програма "Еразъм" работим с над 250 университета от различни държави. Стъпили сме на здрава основа и се конкурираме успешно, отбеляза в словото си ректорът проф. Евгени Станимиров.


След приветствията бяха връчени академичните отличия „Студент на годината” и „Докторант на годината”. Академичните награди - „Проф. Цани Калянджиев” за високи постижения в науката получи проф. Аврам Ескенази, а наградата „Проф. Станчо Чолаков” за високи постижения в областта на финансовата наука и местното самоуправление – е определена за проф. Николай Неновски.

 

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

02.06.2023 | 17:10

Съобщение

Във връзка с организиране на събитието Reconnect the City - рисунките на асфалт в района на градинката до Икономическия техникум, на 03.06. и 04.06.2023 г. (събота и неделя ) за времето от 8.00 ч....
виж всички