Навигация

8Авг

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Френският посланик дари таблети на деца в неравностойно положение

16.07.2020 | 13:21

Кметът на Варна Иван Портних и посланикът на Франция в България Н. Пр. г-жа Флоранс Робин посетиха днес два центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в ж.к. "Изгрев". Посланик Робин дари десет таблета и две многофункционални копирни машини в помощ на онлайн обучението на децата в неравностойно положение. В центровете в "Изгрев" в момента живеят общо 22 деца, на възраст от 7 до 20 години, които посещават различни общообразователни училища в града.

 

„Тази година посолството на Франция постави националния си празник – 14-ти юли, под знака на солидарността по време на пандемията Covid 19. Реших с част от средствата, които бяхме планирали за прием, да направим дарения за болницата в Харманли и за центровете за настаняване от семеен тип във Варна. Пожелах да се присъединя към сериозните усилия, които полага Община Варна за подкрепа на тези деца. С дарението желаем да подпомогнем учебния процес, ако отново се наложи той да бъде дистанционен поради санитарни мерки“, заяви Н. Пр. Флоранс Робин.

 

„Благодаря за благородния жест, вярвам, че децата ще оценят подаръците", заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че Община Варна е пример с богатата си социална програма, която продължава да бъде развивана. Тази година в морската столица започва изграждането на още два центъра за хора в неравностойно положение. Кметът припомни, че къщичките за настаняване от семеен тип, които са в обхвата на целия град, са създадени в резултат на политиката за децентрализиране на социалните услуги. Благодарение на това тези млади хора живеят в една среда, която се доближава в максимална степен до семейната.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

08.08.2020 | 11:21

Съобщение

Във връзка с технически проблем в Детска кухня №1, днес 08.08.2020 г., разносът на храната по разливочни пунктове "Модул 10“, “Блок3“, "Карамфил“, "Тихомир“, "Бл.148“ и "Аспарухово“ ще се забави,...
виж всички