Навигация

7Авг

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3] 

Франция с интерес за откриване на департаменти в университети във Варна

05.12.2019 | 15:00

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с посланика на Франция – Н. Пр. Флоранс Робин. Кметът запозна г-жа Робин с актуалните проекти и предизвикателства, пред които е изправена Варна – както по отношение на развитието на инфраструктурата и градската среда, така и за налагане на нов икономическия профил на града, с цел привличане на високотехнологични компании.

 

По време на срещата бе коментирана възможността за създаване на френски департаменти в български университети, включително и във варненски висши учебни заведения. В тези департаменти ще се следва по френска програма, като освен българи в тях ще могат да се привличат и студенти от франкофонски страни, каза посланик Робин. Тя уточни, че завършващите ще получават френски дипломи.

 

Иван Портних заяви, че от следващия летен сезон ще има постоянна връзка от летището във Варна до френския град Нант. Според кмета, 17-те целогодишни дестинации, които се изпълняват в момента от морската столица, дават възможност за привличане на повече френски туристи извън летния сезон.

 

„Ние имаме много съвместни проекти. Изпълнени сме с воля и ентусиазъм за реализирането им, което ще допринесе за още по-доброто качество на традиционно добрите взаимоотношения, които ни свързват – отношения, които свързват Франция и България, но и също така Франция и Варна. Аз ще се възползвам пълноценно от своя мандат, за да изпълня всички тези приоритети, които ще потвърдят приятелството между нашите две страни и в частност с Община Варна“, каза още Н. Пр. Флоранс Робин.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

05.08.2020 | 15:12

Съобщение

25 души от дом за възрастни хора „Гергана“ са с положителни проби за коронавирус. Трима от заразените са от персонала, останалите 22 души – потребители на дома. Всички са в добро общо състояние,...
виж всички