Навигация

5Юли

Съобщение

Изтегли изображение: [1] 

Форум за превенция на трафика на хора се проведе във Варна

20.05.2019 | 12:48

Дискусионен форум на тема: „Нови тенденции при трафик на хора и противодействие на престъплението: Методология на разследването и подкрепа на потърпевшите лица“ се проведе днес във Варна. Проявата се организира съвместно от дирекция „Превенции“ към Община Варна, Местната и Националната комисии за борба с трафика на хора.

 

Целта на събитието е повишаване информираността на професионалистите за предизвикателствата, свързани с методологията на разследване на престъплението „трафик на хора“, представяне на актуални данни за трансграничното сътрудничество при разследване на международен трафик, както и новите форми на трафик. Форумът бе открит от Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна. Участие в него взеха представители на ОД – МВР Варна, на Гранична полиция, на районните прокуратури от Варна, Девня и Провадия, от Окръжен следствен отдел - Варна и членове на МКБТХ в морския град.

 

Водещ лектор бе прокурор Гергана Кюркчийска, административен ръководител на РП Оряхово, която е с богат опит в разследването и противодействието на трафика на хора. Анна Николова, председател на Фондация „SOS – семейства в риск“ и управител на Приют за временно настаняване на жертви на трафик на хора, насочи вниманието към  практическото прилагане на Националния механизъм за насочване и подпомагане на жертви на трафик, закрила и подкрепа на жертвите на трафик на хора и последващото им социално реинтегриране.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

10.06.2020 | 17:04

Съобщение

Във връзка с въвеждане на втория етап от „синята зона“ от 11.06.2020 г до 15.06.2020 г за времето от 08:00 ч до 18:00 часа ще се извършва рехабилитация на пътната настилка на ул. „Никола Кънев“ -...
виж всички