Навигация

25Сеп


Изтегли изображение: [1] 

Община Варна сподели опит в организирането на извънучилищни дейности

27.02.2015 | 14:36

Образованието във Варна – извънкласни и извънучилищни дейности е темата, по която община Варна сподели своя опит по време на домакинството си на Националната среща на общинските експерти по образование. Приоритетите в общинското образование, целите на общинската образователна система и местната политика за развиване на извънкласните дейности и тяхното финансиране, представи директорът на дирекция ОМДС Лилия Христова, която бе и модератор на сесията.

 


В изложението бе представена работата на Общински детски комплекс, Националната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“, Логопедичен център –Варна. Акцент бе поставен и върху влиянието на извънкласните дейности върху обучението, възпитанието, социализацията и личностното развитие на учениците със СОП в ПГГСД „Н.Хайтов“. Варна има традиции в професионалното обучение на деца със специални образователни потребности от 2009 година. В професионалната гимназия се обучават интегрирано и в специални паралелки общо 29 ученици, които се включват в клубове по интереси, благотворителни събития, тренинги и др. Опитът на СОУ „Елин Пелин“ в развиване на извънкласните дейности в подкрепа на образователната интеграция на деца от малцинствени групи и деца със СОП представи устойчивата политика на община Варна за финансиране на дейности, гарантиращи условия за развитие на потенциала на всяко дете.
Участниците в срещата имаха възможност да разгледат детски градини и училища,които разкриват реализирана политиката на община Варна в приоритет „Образование“.

 


Форумът се организира от НСОРБ и НСОРБ-Актив ЕООД,със съдействието и подкрепата на община Варна. В събитието се включиха ресорни заместник-кметове, председатели и членове на комисиите по образование в общинските съвети и общински експерти в сектор „Образование” от цялата страна.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

03.09.2021 | 09:29

Съобщение

По повод 136 години от Съединението на България – на 6-ти септември от 9 ч. до 11 ч., всички желаещи граждани и организации, могат да положат венци или цветя на Паметната плоча на княз Александър...
виж всички