Навигация

19Сеп


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5] 

Фирми от Варна произвеждат предпазни шлемове и маски

23.03.2020 | 09:19

Варненска фирма произвежда предпазни шлемове. С екипа от млади хора се срещна кметът на града Иван Портних. 

 

Първата партида се очаква да е готова днес, след което ще бъде изпратена на хората, които са на първата линия с борбата с коронавируса – лекари, медицински сестри, полицаи, социални работници, доброволци. С тях ще бъдат подсигурени и екипите, които са на КПП-та на входовете на Варна. "В комбинация с маска, шлемовете са добро средство за предпазване и неразпространяване на вируса", коментира кметът.

 

"Успяхме да организираме други варненски фирми, които от седмица шият предпазни маски и защитни облекла. Благодаря им, че не спекулират с цените и правят всичко възможно да осигурят максимално количество продукция.  До дни очакваме и голяма пратка на маски от чужбина", заяви още Иван Портних.

 

Той благодари на хората, които съдействат активно в доставките и производството на дезинфекционни материали. Предстои домоуправителите на етажни собственици да получат второ зареждане с препарати, като графиците ще бъдат подготвени от районните администрации. При получаването, хората отново трябва да бъдат внимателно инструктирани за начина на ползване на препаратите.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

04.09.2020 | 14:31

Съобщение

По повод 135 години от Съединението на България – на 6-ти септември от 9 ч. до 11 ч., всички желаещи граждани, могат да положат венци или цветя на Паметната плоча на княз Александър Батенберг, на...
виж всички