Навигация

16Апр


Изтегли изображение: [1] 

Финансират рекорден брой варненски проекти за опазване на околната среда

02.03.2021 | 11:19

46 варненски проектни предложения на обща стойност близо 335 000 лв. са одобрени и класирани в Националната кампания „За чиста околна среда - 2021“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. През миналата година са финансирани 14 проекта, съобщават от Областния информационен център-Варна.
21 проекта на общини и кметства от Област Варна ще получат до 10 000 лв. всяка. Със средствата ще бъдат изградени зони за отдих, детски кътове, зелени площадки и паркови пространства във Варна, Суворово, Белослав, Ветрино, Вълчи дол, Долни чифлик, Провадия, Дългопол и Девня.


С финансиране до 5 000 лв. ще бъдат осъществени проектите на 11 училища и два детски образователни центъра в областта. за Община Варна това са училищата ПГГСД „Николай Хайтов“, ПГИ „Д-р Иван Богоров“, 2 ОУ „Никола Йонков Вапцаров“, ОУ „П.Р. Славейков“.Ще бъде подпомогнат проектът на Общинският детски комплекс във Варна – „Нашият двор е нашият просто. Проекти са спечелени и от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Игнатиево за „Фитнес на открито - интервенция за справяне с физическата активност сред децата с ниски доходи“. Одобрено е и проектното предложение на дългополското СУ „Назъм Хикмет“ - „Урок на открито“. СУ „Васил Левски“ ще получи подкрепа за проекта си „Спорт и отдих в училищния двор от СУ „Васил Левски“, гр. Вълчи дол“. Сред останалите одобрени са СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Аврен, ЦСОП „Св. Св. Кирил и Методий“ в провадийското село Кривня, ПГСС „Св. Георги Победоносец“ в Суворово, ОУ „Кирил и Методий“ в Долни чифлик, ПГЗГС в с. Стефан Караджа, Вълчи дол. До 5 000 лв. ще получат и 12 детски градини във варненски общини за проекти в сферата на околната среда.


В тазгодишната кампания са подадени общо 1 657 проектни предложения от цялата страна. 958 от тях са одобрени за финансиране. Конкурсът в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ е ежегоден. Допустими бенефициенти са общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие. Идеята е да се изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда. С реализацията на дейностите се цели реновиране и създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други, допълват от ОИЦ-Варна.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

09.04.2021 | 14:00

Съобщение

В понеделник, 12-ти април, ще бъде демонтирана скулптурата "Вертикално-хоризонтално" на Паоло Вивиан, разположена до Морското казино, съобщават от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община...
виж всички