Навигация

24Ноем


Изтегли изображение: [1] 

Елитът на световната гимнастика идва във Варна

29.08.2017 | 14:53

Варна ще приеме елита на спортната гимнастика за финалите на кръга от Световната купа от 1-ви до 3-ти септември. Над 100 състезатели от 23 страни, сред които олимпийски медалисти, ще премерят сили в Двореца на културата и спорта в морската столица. Любителите ще могат да се насладят на изпълненията на едни от най- силните гимнастици в момента, сред които холандецът Епке Зондерланд (олимпийски шампион на висилка Лондон 2012), украинците Олег Верняев (олимпийски шампион на успоредка и олимпийски вицешампион в многобоя от Рио де Жанейро 2016) и Игор Радивилов (бронзов олимпийски медалист на прескок от Лондон 2012) и други. При жените прави впечатление присъствието на Даниеле Иполито. Бразилката е световна вицешмпионка от първенството в Гент (Белгия) през 2001 година и е сестра на Диего Иполито (сребърен олимпийски медалист на земя от Рио де Жанейро 2016).
Сред държавите подали заявка за участие в Световната купа са още Азербайджан, Беларус, Канада, Хърватия, Франция, Великобритания, Израел, Словения, Сърбия и Украйна и други.


България като домакин ще бъде представена от пълни отбори – при жените - шест състезателки: четири в класирането – Грета Банишка, Никол Дунева, Ралица Милева и Памела Георгиева, и две извън него – Десислава Тодорова и Йоана Янкова. При мъжете състезателите са Димитър Димитров, Димитър Бърдарски, Светослав Ангелов, Веселин Кавалджиев, Христос Маринов и Исус Маринов.


Повече информация за състезатението тук http://gymnastics.bg/bg/varnaworldcup2017.

16 проекта на Варна

Варна - Европейска младежка столица 2017

Варна - Европейска младежка столица 2017

Фокусът е поставен в сферата на социалните иновации и по-специално върху развитието на социалното предприемачество, разглеждано като инструмент...
още виж всички
Сервизна информация

09.11.2017 | 16:45

Съобщение

Във връзка със заснемането на филмов проект на 10-ти ноември за времето от 6:00 часа  до 09:00 часа ще бъде преустановено движението на автомобили на ул. „Шипка“ – в частта от кръстовището с бул....
виж всички