Навигация

19Сеп


Изтегли изображение: [1] 

Екипи работят по разчистването на падналите дървета и клони

06.02.2020 | 15:28

Екипи от отдел „Дейности по защита на населението“ към Община Варна работят по разчистването на щетите, причинени от силния вятър днес. До момента при дежурния към общината са постъпили сигнали за паднали дървета, клони, огради от строителни обекти, рекламни пана, наклонени ремонтни скелета на сгради. Сформирани са допълнителни групи от общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, които работят с дежурните по райони и малките населени места.

 

Реагирано е и са обезопасени от дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /ПБЗН/ - Варна сигнали за паднали дървета на бул. „Хр. Смирненски“ до вятърната мелница, в ж.к. „Чайка“ бл.12, на ул. „Янко Карагяуров“ и ул. „Прилеп“, на обръщача на сп. „Почивка“ и наклонено скеле на ул. „Котел“. Паднало дърво на бул. „Вл. Варненчик“ и ул. „Дрин“ е премахнато съвместно от ПБЗН и екип на Община Варна, отработени са и сигналите на паднали дървета на ул. „Студенска“, ул. „Подвис“, ул. „Гладстон“, ул. „Петър Райчев“. 

След утихване на вятъра започва извозването на дървените трупи и клони от общинското предприятие и сметопочистващите фирми.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

04.09.2020 | 14:31

Съобщение

По повод 135 години от Съединението на България – на 6-ти септември от 9 ч. до 11 ч., всички желаещи граждани, могат да положат венци или цветя на Паметната плоча на княз Александър Батенберг, на...
виж всички