Навигация

5Юли

Съобщение

Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4] 

Церемония по кръщаване на нов кораб се проведе край Варна

23.05.2019 | 17:31

Церемония по кръщаване на нов холандски кораб - саморазтоварваща се драга, се проведе в корабосторителния завод на МТГ „Делфин“ край Варна. На събитието присъстваха кметът Иван Портних, Пейчо Пейчев- зам.-кмет, зам.-ръководител на посолството на Нидерландия у нас - Петер ван Флийт, кметът на холандския град Дордрехт - Ваутер Колф, побратимен град с Варна, представители на компаниите Royal IHС и Duch dredging, както и домакините от МТГ „Делфин“. Корабът получи името Lesse.

 

„Винаги е вълнуващ моментът, когато корабостроителят предава нов плавателен съд в ръцете на собственика. И това е поредно тържество, на което присъствам в МТГ „Делфин“. Поздравявам и инвеститорите, и изпълнителите – от българска и холандска страна, чието партньорство доказва на практика отличните взаимоотношения между нашите държави, но и между побратимените градове Варна и Дордрехт! Пожелавам на екипа на МТГ „Делфин“ да работи все така активно и да имат много поводи за кръщаване на нови плавателни съдове“, заяви кметът Иван Портних.

 

Поздравления за новия плавателен съд отправиха кметът на Дордрехт, зам.-ръководителят на посолството на Нидерландия и Николай Иванов – водещ корабостроител от МТГ „Делфин“.

 

Новият кораб е предназначен за поддръжка на плавателни канали, акватории и водни вътрешни пътища. Той е оборудван с модерна електронна система за позициониране, проучване и изпълнение на драгажни дейности.  Това е трети плавателен съд, поръчан във варненската фирма от холадските компании.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

10.06.2020 | 17:04

Съобщение

Във връзка с въвеждане на втория етап от „синята зона“ от 11.06.2020 г до 15.06.2020 г за времето от 08:00 ч до 18:00 часа ще се извършва рехабилитация на пътната настилка на ул. „Никола Кънев“ -...
виж всички