Навигация

22Юли


Изтегли изображение: [1]  [2] 

Безплатен вход за ученици и студенти на последните два концерта от “Варненско лято” 2017

19.09.2017 | 16:59

В подкрепа на инициативата Варна Европейска младежка столица 2017 два от концертите на музикалния фестивал „Варненско лято“ ще са с вход свободен за учащи се. Това са концертът на руските барокови солисти Ars Consoni и концертът на испанския ансамбъл „Льо Тандр Амур“, от 19ч. съответно на 19-ти и 21-ви септември в Аулата на Икономическия университет.


За пръв път на „Варненско лято“ гостуват руските барокови солисти, популярни в Европа с програмите си „Ars Consoni“. Това са Светлана Рамазанова – цигулка, Екатерина Пителина – барокова флейта, Александър Гулин - виола да гамба и Василий Илисавский – клавесин. Гостите ще се представят с вдъхновяваща програма от инструментални шедьоври на Й. С. Бах, Хендел и Телеман.  

 

Ансамбъл „Льо тандр амур“ (Нежна любов) от Испания ще представи комичната опера от Перголези „Слугинята господарка“. Режисьор на спектакъла е Адриан Шварцщайн – маестро на театралните провокации, съчетаващ похвати от операта, commedia dell'arte, цирковата клоунада и уличния театър. Силно е вокалното присъствие – сопрановата партия изпълнява Мария Инохоса Монтенегро, неин партньор ще бъде Уго Оливейра – баритон. Участват още Фара Джеймс – цигулка, Еделвайс Тиноко- цигулка, Нуриа Пуйолрас – виола, Хана Фрайенщайн – чело, Ликсаниа Фернандес – контрабас и Естебан Мазер – клавесин.

 

Билети за събитията: предварителна продажба - на касите на ФКЦ и онлайн на www.fccvarna.bg . Продажба на билети в деня на концерта - на място.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

25.05.2018 | 11:39

Съобщение

Във връзка с Черешова задушница на 26-ти май /събота/, от общинската фирма „Градски транспорт“ информират, че автобусни линии 40, 18, 118, 118 А и 55 ще се обслужват със следното разписание:...
виж всички