Навигация

26Май

Съобщение

Изтегли изображение: [1] 

Безплатен предколеден концерт за децата във Варна

28.11.2019 | 11:29

Безплатен концерт ще зареди с празнично настроение най-малките варненци във  ФК на 1-ви декември от 11.00 ч.  „Оркестърът и солистите“ е част от проявите на „Варненско лято за деца“ и съпътстващата програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2019. Участие в проявата ще вземат таланти от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“. С изявата започва поредицата от изяви, посветени на 75-годишнината на училището.


„Подбрали сме различни композиции, в които малките солисти ще свирят на барабанчета, китари, акордеони и цигулки. На сцената ще излязат малките балерини и балетисти от НУИ „Добри Христов“ с техните изящни танци, ще има български танци“, сподели Румяна Петрова, известна като Госпожа Виола, която отново ще поведе зрителите в света на музиката.

 

В програмата ще прозвучат популярни пиеси като „Музикален момент“ от Шуберт, „Любовен романс“ за китара от Гомес, „Ръченица“ на Петко Стайнов, „Пътуване с шейна“ от Лирой Андерсън и „Маршът на светците“. Както всеки път публиката от „музикалните килимчета“ ще участва в игри заедно с Госпожа Виола и маестро Страцимир Павлов.

 

Входът на събитието е свободен.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

22.05.2020 | 13:22

Съобщение

От 26-ти май до 2-ри юни от 08:00 ч. до 18:00 ч. ще се полага хоризонтална маркировка  на ул. “Дойран" и ул. „Илинден“, съобщават от ОП „Общински паркинги и синя зона“. Умоляват се водачите на МПС...
виж всички