Навигация

7Дек


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6] 

Започна основен ремонт на улици в район „Одесос“

05.10.2022 | 14:58

Започна основен ремонт на ул. "Начо Начев"- в отсечката от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Беласица", и на ул. "Никола Бацаров" - в участъка от от ул. "Дрин" до ул. "Беласица" в район Одесос, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Предстои да бъде извършена цялостна подмяна на пътната и на тротоарна настилки, с изграждане на достъпна среда, подмяна на осветлението с ново енергоефективно и енергоспестяващо.


Поетапно ще започне ремонт и на останалите улици в района на Колхозния пазар, а именно: ул. "Ивайло" – в участъка от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Беласица"; ул. "Цар Иван Страцимир" - от ул. "Ангел Кънчев" до ул."Беласица"; ул. "Хан Маламир" - от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Беласица"; ул. "Стара планина" - от ул. "Ангел Кънчев" до ул."Беласица"; ул. "Беласица" - от ул. "Кракра" до ул. "Д-р Пискюлиев". 


Ремонтните дейност ще се извършват по две улици, с цел да не се затруднява достъпа до домовете на живущите и до пазара от посетителите му, посочват още от ресорната дирекция.   
Продължават дейностите по благоустрояване на междублоковото пространство в обхвата на карето ул. "Д-р Пискюлиев", ул. "Парижка комуна", ул. "Кракра", ул. "Дрин", ул. "Л. Бенковски" и ул. "Хараламби Ангелов". Проектът предвижда реконструкция на спортни игрища, изграждане на фитнес на открито, кътове за отдих, рехабилитация на тротоарните настилки, ремонт на съществуващите и изграждане на нови алейни мрежи, ремонт на паркингите, обособяване на джобове за контейнери, подмяна на осветлението с ново – енергоефективно. С реализацията му ще се постигне подобряване, естетизация и модернизация на градската среда в района.

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

06.12.2022 | 13:57

Съобщение

Поради технически проблем зарядните станции за електромобили няма да работят днес и утре - 06.12 и 07.12.2022 г., съобщиха от ОП „Общински паркинги и синя зона“. Работи се по отстраняване на...
виж всички