Навигация

13Авг


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4] 

Започна ММФ "Варненско лято"

27.06.2022 | 11:27

С рапсодия „Вардар“ на Панчо Владигеров по традиция бе открит Международният музикален фестивал "Варненско лято"  на сцената на Драматичния театър "Стоян Бъчваров" в събота вечерта.


Тази година рапсодията прозвуча под палката на маестро Микола Дядюра – главен диригент на Националната опера на Украйна. Като солисти излязоха Марио Хосен, артистичен директор на фестивала, Флориан Крумпьок – пианист от Австрия, цигуларят Донг Сук Канг от Република Корея и виолончелистката Лилия Байрова-Шулц – също музиканти със световно признание. 


Приветствия към гостите отправиха Марио Хосен, Коста Базитов, зам.-кмет, Даниела Димова, директор на ТМПЦ- Варна.


Музиканти, танцьори и артисти от 36 националности ще покажат своето изкуство на сцените на тазгодишния Международен музикален фестивал. Сред гостите на събитията е и принц Виктор фон Изенбург от Германия, който е довел влиятелни личности от 9 държави, които да се запознаят с възможностите на Варна като възможности за развитие на културен туризъм.
Повече информация тук: https://varnasummerfest.org/

Снимки: Росен Донев

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

05.08.2022 | 10:04

Съобщение

От дирекция „Местни данъци“ към Община Варна съобщават, че поради възникнала техническа неизправност в мрежата на мобилния оператор, с който работят, е възможно връзката с обявените телефони за...
виж всички