Навигация

13Авг


Изтегли изображение: [1] 

Новото работно време на "синята зона" влиза в сила от днес

01.07.2022 | 10:35

От днес - 01.07.2022 г., "синята зона" във Варна е с ново работно време - от 09.00 до 20.00 часа, включително и в събота и в неделя, без официалните празници. Цената за час престой остава 1 лев. Мярката е в изпълнение на промените в Наредбата за организация на движението на територията на община Варна, приети с решение на Общински съвет- Варна. Промяната се налага заради липсата на места за паркиране в обхвата на зоната извън работното й време.

 
От ОП „Общински паркинги и синя зона“ обясниха, че в момента се работи по възможности за целодневно паркиране чрез мобилно приложение, като се предвижда цената да е 16 лв. с ДДС. При целодневното паркиране ползвателите ще могат да променят местоположението на автомобила си. 


Промени предстоят и по отношение на зарядните станции за електрически автомобили, които ще станат платени. За целта ще бъде подадена допълнителна информация към гражданите.

18 проекта на Варна

 Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Представят Плана за интегрирано развитие на Варна в ОбС

Планът за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. (ПИРО), който е основният стратегически документ за управление на общината...
още виж всички
Сервизна информация

05.08.2022 | 10:04

Съобщение

От дирекция „Местни данъци“ към Община Варна съобщават, че поради възникнала техническа неизправност в мрежата на мобилния оператор, с който работят, е възможно връзката с обявените телефони за...
виж всички