Навигация

14Окт


Изтегли изображение: [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11] 

Кметът Иван Портних откри турнира по художествена гимнастика „Царица Маргарита“

07.07.2019 | 11:50

Кметът Иван Портних откри 27-то издание на турнира по художествена гимнастика „Царица Маргарита Българска“, който се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. Той благодари на създателя на състезанието – Анелия Атанасова, за всеотдайната и упорита работа, с която наложи събитието като запазена марка в спортния календар на града. Кметът подчерта, че в годината, когато Варна е Европейски град на спорта, турнирът отчита участници от рекордно много държави, което е още едно доказателство за международния престиж на състезанието. Анелия Атанасова получи поздравителен адрес от федерацията за своя 70-годишен юбилей, а кметът на Варна й връчи специален плакет. Специални гости на събитието бяха Н. В. Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита, която е патрон на турнира.
 

След откриване на надпреварата кметът Иван Портних награди призьорките в индивидуалното отборно първенство, където шампионки станаха представителките на Израел, пред България и Германия.


Носителка на приза „Царица Маргарита Българска“ тази година стана Анна Келман. 16-годишната грация от варненския клуб „Чар – ДКС“ с личен треньор Дарина Кирякова спечели многобоя при жените на FIG (Международната федерация по гимнастика). Среброто и бронза извоюваха румънката Дениса Стоян и Йелизавета Лузан от Азербайджан.


Тази година турнирът стартира с участието на близо 400 гимнастички от Австралия, Азербайджан, Англия,  Андора, Белгия, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипините, Франция, Хърватия, Чили, Япония и България.


Във Варна се провеждат две паралелни състезания – турнир по FIG и клубен турнир.

 

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

11.10.2019 | 12:29

Съобщение

Във връзка с провеждане на поклонение и полагане на венци с военен ритуал пред Паметник-портал на Осми пехотен Приморски полк, по повод честване на 135 години от създаването му, на 12-ти октомври,...
виж всички