Навигация

28Фев


Изтегли изображение: [1] 

450 излезли от употреба коли са премахнати от варненските улици

27.08.2019 | 10:36

450 излезли от употреба автомобили са премахнати от варненските улици от началото на годината до края на месец юли, съобщиха от звеното „Излезли от употреба моторни-превозни средства“ (ИУМПС) към общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“. Издадените констативни протоколи са 523, а общо 327 собственика доброволно са преместили автомобилите си. Репатрираните принудително са 123.

 

Екоинспекторите са маркирали общо 392 старите коли със специални стикери. Мярката важи за моторни превозни средства, които не са в движение, със стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години. Собствениците им ще трябва да ги преместят в имоти, които са частна собственост, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай, излезлите от употреба автомобили биват принудително премествани с техническо  средство  тип “паяк“ на паркинга в южната промишлена зона под Аспаруховия мост. Там колите могат да останат в срок до три месеца. През този период собствениците им могат да ги приберат след като платят такса за за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, се предават за разкомплектоване на лицензиран оператор. 

 

Сигнали за излезли от употреба МПС могат да се подават на signali@varna.bg; op_parkingi@abv.bg или на телефон 052 / 820 921.

17 проекта на Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

85,6 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ привлечени за Варна

Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, по която ще работи Община Варна, е на обща стойност 127,7 млн. лв., от които 85,6...
още виж всички
Сервизна информация

21.02.2020 | 10:42

Съобщение

Във връзка със строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. "Васил Левски“ с ул. "Девня" се налага затваряне на част от платното за движение на ул. “Девня“ – от бул. „Република“ към...
виж всички